28 Kasım 2015 Cumartesi

Zeki Müren Memleketinde

Bursa'nın Hisar semtinde doğup büyüyen Zeki Müren, tüm Bursalılar için özeldir. Feminen duruşu, şaşalı kostümleri, farklı bakış açısıyla hem döneminde hem de şimdi ki zaman da sevmeyeni yoktur. O zamanların koşulları düşünüldüğünde bile saygı ve sevgi ile karşılanmıştır. "Sanat Güneşi" olarak anılmıştır. Belki başka şehirler de gezme fırsatı yakaladığınız İşte Benim Zeki Müren sergisi Tofaş Anadolu Arabaları Müzesinde 11 Kasım itibariyle açıldı. Henüz gidip görebilme fırsatı bulamadıysanız üzülmeyin, 19 Şubata kadar vaktiniz var. 


           Tofaş Anadolu Arabaları müzesine girdiğiniz andan itibaren Zeki Müren'in hoş sesi sizi çağırıyor. Birbirinden güzel şarkılarıyla onun hayatına, kişisel özelliklerine, özeline, sanatına konuk oluyorsunuz.


             Oldukça ses getiren ve kendisinin tasarladığı şahane kostümlerinin yanı sıra, plaklarını, film afişlerini, sanat camiasından arkadaşlarıyla fotoğraflarını görebilirsiniz.


           Serginin bir diğer güzel yanı ise ardı sıra yayınlanan birbirinden güzel Zeki Müren filmini sergi içerisinde bulacağınız sinema salonunda izleyebilecek olmanız. Boş bir gününüz de muhakkak değerlendirmenizi öneririm.





          Sergiye giriş ücretsiz, Pazartesi günleri hariç her gün açık olan bu müzeye 10:00 - 17:00 saatleri arası gidebilirsiniz. Sergi gezisi sonrası araba müzesini de gezmeyi unutmayın. Soluklanmak isterseniz, Fayton cafe de kahve içmekte gerçekten şahane, yemekleri de oldukça güzel. İyi gezmeler :)

2 yorum:

  1. Rahmetlinin ayakkabılarının topuğuna baktım!!!!:)))Allah'ım nasıl yürüyebilmiş?:))))Aslında hep düşünürüm şarkıcı ve besteci olmasaydı çok ünlü bir modacı olurdu diyorum. Bu arada sesinin güzelliği, o tane tane okuyuşu bir yana, bence besteci yönü de harikadır. İlk aklıma gelen "Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin" ne kadar güzel bestedir....adam doğuştan sanatçıymış Allah rahmet eylesin....
    Keşke Bursa'da otursaydım şimdi gezerdim ne güzel. Şanslısın:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergi gezici belki İstanbul'a da gelir, umarım sizde gezme fırsatı bulursunuz :)
      Topuk konusunda gerçekten haklısınız, ben uzun süre topuklu ayakkabı ile ayakta kalınca ağrıdan duramıyorken o nasıl gezebilmiş ciddi ciddi düşündüm. Dokunma şansım olmadı ama bir hayli de ağır duruyor.. Ama gerçekten moda konusunda kabiliyetliymiş, belki de kendi markasını bile çıkarabilirdi..
      Şarkıları ise birbirinden güzel, her yaştan insana sevdirecek ve dinletecek cinsten.. Kimse de onun kadar güzel söyleyemiyor sanki..

      Sil