21 Kasım 2014 Cuma

Cam Şişelerden Fikirler

İçtiğiniz şarap şişelerini, edilen muhabbetlerin hatırına saklayanlardan mısınız? Ben öyleyim, bir türlü atmaya kıyamam ama tabi adet iki, üçü geçince etiketli renkli şişeler evin dekorunda rahatsızlık vermeye başlıyor. Ben genelde mum damlatıp evimin bir köşesinde sergilemeyi tercih etsem de İzmir'in sıcakları başladı mı sanat eserlerim(!) bir mayhoş oluyor ne yazık ki...  Madem öyle, atmamaya da kararlıyız... Ne yapalım diyorsanız buyurun size seçenekler:


   Aydınlatma fikri çok hoş ama kabul biraz komplike gibi duruyor, yapılamaz mı en azından masa lambası yapılabilir, denemeye değer.



Şişemizin altını keserek yerleştireceğimiz mumla pek ala görsel olarak çok şık mumluk elde edebiliriz. Hatta arzu edenler içerisine yerleştireceği fotoğrafla sakladığı şişeleri çerçeve olarak bile kullanabilir.



      Şişeleri dilediğimiz renkte boyayıp üzerine yerleştireceğimiz bir kaç kuru dalla vazo görünümü verebiliriz.

Kara tahta boyası benim en beğendiğim fikirlerden; mutfakta, salonda.. dilediğimiz yerde üzerine yazacağımız küçük notlarla sergileyebiliriz.


Cam boyası, kara tahta boyası gibi boyalarla boyayıp güzel şamdanlar elde edebileceğimiz gibi siyah elektirik bandı ile şişemizi kaplayarakta bu görüntüye ulaşabiliriz.

*görseller alıntıdır.
Bu şekilde kestireceğimiz bir paletle keyifli sohbet akşamlarımızda şişelerimizi sehpa ayağı olarak kullanabiliriz. Siz ne dersiniz, şöyle daha güzel olur diyebileceğiniz bir fikriniz var mı?

1 yorum: