11 Ekim 2013 Cuma

Bedri Baykam - Kemik


Bedri Baykam kıvırcık saçlarıyla ve ressam olmasıyla bende küçüklük fobim TRT 2 ressamı Bob Ross'u hatırlatır. Küçükken heycanla resim defterimi alır tv karşısına geçerdim. O bir çizgiyle güvercinler, ağaçlar çizerken benim resimler karalama kağıdına dönerdi. Hayır bugün ünlü bir ressam olamadıysam sebebi hep o adam. Neymiş manzara resmi yapçakmışız, peheey!  Neyse bu durumun tabi ki Bedri Baykamla ilgisi yok ama içimdeki resim yarasına değinmeden edemedim..
    
 Resimlerinden tanıdığımız Bedri Baykam'ın 12. kitabı ilk romanı olan Kemik; 2001 nisanında toplatılmış ve yine 2001 yılında beraat etmiştir. Bu konuyla ilgili mahkeme bildirgesi dahil olmak üzere kitabın ilk sayfalarında detaylı bilgiyi buluyorsunuz.
  
"Özgürlük savaşımı, çeşitli kesimlerin iç hesaplaşmaları, çıkar anlayışları, ideolojik farklılıkları ve olgunluk/sorumluluk eksiklikleriyle hırpalanamayacak kadar kutsal bir alandır." diyen Baykam kitabın kapağına büyük puntolarla yazdığı "Olgun Yetişkinlere Bir Roman" uyarısıyla da yetinmeyip önsözde de uyarılarını yeniliyor. 

"Hayatta  ne varsa bu kitapta da var. Cinsellik, şiddet, bilim, sanat, tarih, felsefe, politika, mizah, sapkınlık... Bunların hepsiyle iliklerinize  kadar temas etmeye hazırsanız bu romanı okuyabilirsiniz." Ön yazıyı da okuduktan sonra kitabı okumaya devam ediyorsanız bu artık sizin seçiminiz. Peki bu kitapta ne var, neden yasaklatılmış ve Bedri Baykam neden uyarmış?

  Kitap daha ilk sayfalarında sizi inanılmaz bir senaryonun, fantezilerin içerisine sürüklüyor. Cinsel içeriği fazlaca olan hatta başkaları tarafından pornografik olarak yorumlanan bu kitabın aslında Melissa   P. kitaplarından ya da Grinin 50 Tonundan farklı değil.  Kendi adıma çok seri okuyamayıp ilerde tekrar bakarım rafına kaldırdım. Okuduysanız siz ne düşünüyorsunuz? Sizin yarım bıraktığınız kitaplar neler? 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder